Formatera dokument

Om du vill lägga in ny text eller nya klausuler i de skapade dokumenten och vill få rätt format på nya rubriker eller stycken, kan du använda dig av ”Klista in special” och ”Formatpenseln”.

Gör så här för att kopiera text:

1. Markera med hjälp av musen det textstycke du vill kopiera från något annat dokument.
  2. Kopiera texten - antingen med hjälp av snabbkommandot Ctr+C eller genom att klicka på ”Kopiera”  i menyraden under Start-fliken i Word.
  3. Ställ musmarkören på önskat ställe i dokumentet där du önskar klistra in den kopiera texten.
  4. Tryck på pilen vid ”Klistra in” överst i menyraden i Word och välj ”Klistra in special” samt ”Oformaterad text”.

Gör så här för att formatera den nya texten:

1. Ställ musmarkören på en annan rubrik eller textstycke som har önskat format i dokumentet.
  2. Klicka på ”Hämta format” (ser ut som en målarpensel) i menyraden under Start-fliken i Word.
  3. Markera den nyinlagda rubriken eller textstycket som då får samma format och automatisk numrering där aktuellt.

Om du vill lägga in en ny undernivå som inte tidigare finns i det skapade dokumentet gör du på motsvarande sätt, fast ställer dig vid numreringen och trycker på tab-knappen. Då ändras numreringen till en nivå under den befintliga.

Exempel: Om du har klausulnivå 1.2 och ställer dig vid numreringen och trycker på tab-knappen får stycket numreringen 1.2.1 istället.